Diese Website benutzt Cookies, um optimal zu funktionieren. Durch die Nutzung unserer Website stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu - mehr dazu - verbergen Sie diese Nachricht
Mycotherapie

De werkzame kracht van biologische paddenstoelen

Specifieke paddenstoelen zoals Reishi, Maitake, Coryceps en Lion's Mane worden al eeuwenlang gebruikt in met name het Oosten. Veel van de kennis over paddenstoelen die al ruim 2000 V.C. werd opgetekend in de Shen Non Ben Cao Jing (= Leer der kruidengeneesknnde van de Goddelijke Boer), worden vandaag de dag gebruikt in supplementen om de immuniteit en het algemeen welzijn te bevorderen. In China, Japan en Korea is mycotherapie (myco = Grieks voor 'fungus' of 'paddenstoel') al duizenden jaren een onderdeel van hun traditionele geneeskunde.

De reden dat paddenstoelen, zwammen of fungi zo goed werken op ons menselijk systeem, is omdat ze DNA met ons gemeen hebben. Zwammen communiceren met onze cellen en zijn krachtige ontgifters, vanwege hun geweldig absorberend vermogen. Biologische, werkzame paddestoelen zijn geheel veilig in het gebruik en zijn vrij van bijwerkingen. 

Werkzame paddestoelen stimuleren het immuunsysteem en hebben een balanserende werking op lichaam en geest.

Bij het zien van een paddenstoel, zouden de meeste mensen het onmiddellijk zien als een vegetatief organisme, nauw verwant aan planten. Echter, zoals recent onderzoek heeft aangetoond, zijn paddenstoelen in feite nauwer verwant aan mensen die planten! Het blijkt dat dieren en schimmels een gemeenschappelijke voorouder hebben en zich ongeveer 1,1 miljard jaar geleden van planten hebben afgewend. Pas later scheidden dieren en schimmels zich af op de stamboom van het leven, waardoor paddenstoelen nauwer verwant zijn aan de mens dan planten. Waarschijnlijk was deze gemeenschappelijke voorouder een eencellig organisme met zaadachtige eigenschappen (zoals een dier) en vervolgens een later ontwikkelingsstadium met een sterkere celwand (schimmels). 

Paddestoelen en mensen delen DNA!

Wist je dat paddenstoelen nauwer verwant zijn aan ons, dan aan planten? Dankzij moderne technologie is het nu mogelijk om de genetische relaties tussen soorten en organismen te analyseren en wat blijkt?

Dieren en schimmels delen een gemeenschappelijke voorouder en hebben zich ongeveer 1,1 miljard jaar geleden van planten afgewend. Pas later scheidden dieren en schimmels zich af op de stamboom van het leven, waardoor paddenstoelen nauwer verwant zijn aan de mens dan planten. Waarschijnlijk was deze gemeenschappelijke voorouder een eencellig organisme met zaadachtige eigenschappen (zoals een dier) en vervolgens een later ontwikkelingsstadium met een sterkere celwand (schimmels). De genetische samenstelling van champignons lijkt dus meer op mensen dan op planten. Wanneer champignons bijvoorbeeld worden blootgesteld aan zonlicht kunnen ze - net als mensen - vitamine D produceren. Omdat paddenstoelen DNA delen met mensen, werken ze zo goed bij ons. Ze communiceren met onze cellen op DNA niveau. Ze absorberen bovendien elk soort gif, waardoor het cruciaal is dat ze biologisch zijn. 

Onze voorouders waren gefascineerd door schimmels en legden al in de 29e eeuw voor Christus de gezondheidsvoordelen van paddenstoelen vast in "The Divine Farmer's Materia Medica" - een van de basisboeken over Chinese wellnesspraktijken. Veel van de paddenstoelen die voor het eerst werden opgenomen in de eerste teksten worden vandaag de dag gebruikt in supplementen om de gezondheid te bevorderen, van de Chinese reishi paddenstoel voor zijn immuunondersteunende eigenschappen tot de noordelijke Chaga paddenstoel die bekend staat om zijn adaptogene eigenschappen en vele antioxidanten.


Anzeigen als Liste Liste

8 Elemente

pro Seite
Absteigend sortieren
Loading ...Load More ...
Anzeigen als Liste Liste

8 Elemente

pro Seite
Absteigend sortieren