Ce site internet nécessite des cookies pour fonctionner pleinement. En utilisant notre site, vous acceptez l'utilisation des cookies - en savoir plus - cacher ce message

Probiotica is passé, synbiotica is de volgende stap

Symbiotiques

Probiotica is passé, synbiotica is de completere, volgende stap

Met synbiotica worden voedingsmiddelen aangeduid die zowel prebiotica (= plant based) als probiotica (foodbased) bevatten. Prebiotica zijn voedingsstoffen van de (darm)bacteriën. Dit zijn oplosbare of fermenteerbare vezels die je ondermeer vindt in artisjok, banaan, ui, asperge en prei. Probiotica zijn levende ‘goede’ bacteriën, aanwezig in voeding of preparaten, zoals yoghurt, kombucha, kefir en miso.

Waarom Synbiotica verkiezen boven probiotica?

Synbiotica zijn, in tegenstelling tot probiotica, een gefermenteerde, levende cultuur op basis van 'complete voeding' die alles biedt wat nodig is om de darmflora te ondersteunen, inclusief de overleving en kolonisatie van de microben, hun diversiteit, zeer bio-beschikbare spijsverteringsvoedingsstoffen en een gezonde omgeving. Synbiotica zijn natuurlijk, veilig en gaan als bron van unieke voeding veel verder dan een capsule vol bacteriële cellen.

Lees verder...

Superfoods door fermentatie tranformeren in super- superfoods

Sommige superfoods worden van nature niet zo goed geabsorbeerd door het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan koffie en cacao, soja, maca, kurkuma,... Een oplossing hiervoor is fermentatie. Het vergisten van kruiden en voedingsmiddelen is een geweldige manier om te kunnen profiteren van de functionele eigenschappen van voeding. Behalve dat de biologische beschikbaarheid drastisch verhoogd wordt, worden de eigenschappen van de vergiste kruiden en voedingsmiddelen extra versterkt. Oeroude kennis die op alle continenten, in vele culturen gekend is en toegepast wordt. De voedingsstoffen die in de plant zitten worden op natuurlijke wijze geactiveerd, in plaats van de componenten te isoleren of extraheren.

Afficher en Grille Liste

10 articles

par page
Par ordre décroissant
Loading ...Load More ...
Afficher en Grille Liste

10 articles

par page
Par ordre décroissant