Ce site internet nécessite des cookies pour fonctionner pleinement. En utilisant notre site, vous acceptez l'utilisation des cookies - en savoir plus - cacher ce message
/

Hand Sanitizer 59ml bio & Fair Trade lavande

Lavettes abrasives

Toockies

✔ 1 jute bio + 1 coton bio
✔ Pour la vaisselle, les légumes
✔ Faits à la main par l’une des 800 femmes indiennes associées au projet Toockies Fair Trade

9,95 €
Épuisé
SKU
Toockies/ScrubCloths
Productbeschrijving informations supplementaires Commentaires

Abrasion par la nature - acier inoxydable, céramique, verre, légumes, etc.

La durée de vie d'une éponge abrasive ordinaire est courte. À chaque lavage, de petits morceaux s'effritent et disparaissent dans les tuyaux avec l'eau sale de nettoyage ou de vaisselle. Ce sont aussi des micro-plastiques qui polluent l'environnement.

Les lavettes abrasifs naturels Toockies ne s'émiettent pas. Ils sont faits de jute et de coton biologiques.

  • Ils frottent les casseroles et les poêles
  • Utiles pour nettoyer les légumes, comme les pommes de terre ou les champignons.
  • Après utilisation, ils constituent une maille naturelle pour vos plantes ou peuvent être mis sur le tas de compost.

Dimensions : 20 x 20 cm en moyenne

Découvrez les produits de bain Toockies : le gant de gommage doux et la lavette carrée sont également fabriqués à la main à partir de coton biologique.

Toockies is niet massaproductie, maar handgemaakt en traceerbaar

Toockies helpt vrouwen in Nababpur, India aan een eerlijk inkomen, en zo veel meer. Dankzij Toockies kunnen ze genieten van humane rechten die in het Westen al bijna voor de hand liggend zijn geworden: vrijheid, onafhankelijkheid, flexibiliteit. Ze beslissen zelf waar, hoeveel en wanneer ze werken, en worden er eerlijk en menswaardig voor verloond.

Voor het bestaan van Toockies werken 2 vrouwen nauw samen: de Amerikaanse Anna Marie Stauss heeft haar droom voor dit project kunnen realiseren met de hulp van de Indiase Jaya Basu. Sinds de start van het fair trade project hebben Anna Marie en Jaya al 800 Indiase vrouwen eerlijk werk kunnen geven.

De vrouwen worden opgeleid in het lokale gemeenschapscentrum van Nababpur. Daar leren ze de patronen te breien en te haken. Het werk kunnen ze daar of thuis verrichten – wat ze willen. Het centrum voorziet de werkmaterialen en daar leveren ze ook dagelijks de afgewerkte producten af.

Met het idee de vrouwen een stem te geven, leert elke vrouw ook haar eigen naam te schrijven in het centrum, die je handgeschreven terugvindt op elk product. Wie heeft jouw Toockie gemaakt? Sabera Bibi, Bulti Saha, Tahiron Bibi … ? Op de site van Toockie kan je de naam ingeven en haar foto terugvinden.

Eerlijke kansen voor mannen en vrouwen zijn er niet in vele delen van India. Zo ook in Nababpur, waar vrouwen vaak genoodzaakt zijn om zich tot de prostitutie te wenden of om een van hun kinderen aan de Indiase bedelindustrie over te geven. Ze worden tot het uiterste gedwongen om in hun levensonderhoud en dat van hun familie te voorzien. Projecten zoals Toockies bieden deze vrouwen de kans hieraan te ontsnappen en een vaardigheid te ontwikkelen om een eerlijk loon te verdienen.

Plus d'infos
Réf. Toockies/ScrubCloths
Prix 9,95 €
EAN N/A
Poids 0.0200
Magazijn ID 2795
Emballé par 12
Marque Toockies
Teneur N/A
Sans gluten Oui
Fairtrade Oui
Cru Oui
Végétalien Oui
DDM N/A
Gebruik N/A
Ingrédients N/A
Tips

Mooi cadeau in combinatie met de natuurlijke zepen van Dr. Bronner.

Rédigez votre propre commentaire
Vous commentez :Lavettes abrasives
Your Rating