This website requires cookies to provide all of its features. By using our website, you agree to our use of cookies - Learn more - Hide this message

Bio voedingssupplementen op basis van mushrooms

Mushroom supplements

De werkzame kracht van biologische paddenstoelen zoals Reishi, Cordyceps, Chaga en Lion's mane

Specifieke mushrooms zoals Reishi, Maitake, Cordyceps en Lion's Mane worden al eeuwenlang gebruikt in met name het Oosten. Veel van de kennis over paddenstoelen werd al ruim 4000 jaar geleden opgetekend in de Shen Non Ben Cao Jing (= Leer der kruidengeneeskunde van de Goddelijke Boer) en is vandaag de dag nog immer actueel. In China, Japan en Korea is mycotherapie (myco = Grieks voor 'fungus' of 'paddenstoel') een vanzelfsprekend onderdeel van hun traditionele geneeskunde.

Zwammen of fungi zijn meesters in het communiceren met cellen (vanwege hun myceleum; hun ondergrondse communicatie netwerk) en ontgiften (vanwege hun krachtig absorptievermogen). Door hun communicatieve eigenschappen op DNA niveau, werken ze uitstekend samen met hun omgeving. Gezonde paddestoelen stimuleren het immuunsysteem en balanceren het lichaam als geheel.

Lees verder...

Paddenstoelen en mensen delen DNA!

De reden dat paddenstoelen zo goed werken op ons menselijk systeem, is omdat ze DNA met ons gemeen hebbenDankzij moderne technologie kunnen de genetische relaties tussen soorten en organismen geanalyseerd worden en daaruit blijkt dat paddenstoelen nauwer verwant aan ons zijn dan aan planten! Dieren en schimmels delen een gemeenschappelijke voorouder - waarschijnlijk een eencellig organisme met zaadachtige eigenschappen. Ongeveer 1,1 miljard jaar geleden scheidden dieren en schimmels zich op de levensstamboom af van planten, waardoor paddenstoelen nauwer verwant zijn aan de mens dan planten. 

Paddenstoel supplementen van Reishi, Cordyceps, Chaga en Lion's mane

Elke paddenstoel heeft zijn eigen unieke karakter, eigenschappen en voedingsprofiel. Zo wordt Reishi de 'Paddenstoel der Onsterfelijkheid' genoemd, is Chaga geroemd om zijn adaptogene eigenschappen, ondersteunt Lion's Mane de hersenfuncties en wordt Cordyceps van oudsher beschouwd als stimulator van viriliteit. Cruciaal bij gebruik als voedingssupplement is dat de paddenstoelen biologisch zijn, omdat ze elk soort gif absorberen. In dat geval zijn ze volstrekt veilig in gebruik en vrij van bijwerkingen. 

View as Grid List

8 Items

per page
Set Descending Direction
Loading ...Load More ...
View as Grid List

8 Items

per page
Set Descending Direction